Translate

4 Temmuz 2013 Perşembe

SPORCU PSİKOLOJİSİNDE İNİŞLER VE ÇIKIŞLAR!!

Sonuçlarınız her zaman güçlü ve tutarlı mı, yoksa yo-yo gibi yukarı - aşağı mı oluyor? Bazı yüzücüler bazen bütün derecelerinin iyi olacağını, hatta daha iyi dereceler yapacağını düşünürler. Peki bu tutarlılık ne kadar sürer? Evet bu tutarlılık her daim sizinle olabilir. Hayatınızda bir yer edinebilir. Şimdi bunu ele alalım.
Vücudunuzdaki tutalılık, kafanızdaki tutarlılıktan kaynaklanır. Tekrar ediyorum. Vücudunuzda fiziksel bir tutarlılık istiyorsanız, kafanızda yani zihinsel bir tutarlılığa sahip olmalısınız. Günlük antremanlarınızda buna çabaladığınız takdirde sağlam sonuçlar elde edersiniz.
Tabi bu her zaman kolay olamayabilir. Bazı zamanlar kendinizi bitkin, moralsiz, daha az güçlü, daha az enerjik hissedeceksiniz. Ama buna zihinsel ve fiziksel olarak karşı koymalısınız. Susie ONeill, Sydney 2000 Olimpiyatlarında başarısının ardındaki gerçek sırrın bu olduğunu asla pes etmediğini, kendini hem fiziksel hemde zihinsel olarak hazırladığını belirtmişti.
İşte sizinde bunu bir YAŞAM TARZI haline getirmeniz ve asla ama asla pes etmemeniz gerekmektedir.
Antreman için başarının anahtarı, kendi zihninizi ve vücudunuzu akıllıca kullanmakta yatar. Sabah kalktığınızda kendinize söyleyeceğiniz ilk cümle Bugün kendimi çok iyi hissediyorum olmalıdır. Bu şekilde başarı kaçınılmaz olacaktır.

Kaynak: http://www.denizatisusporlari.com/haber_detay.php?haber_id=10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder