Translate

19 Mart 2015 Perşembe

Sualtında Hokey Mi ?

      


      Evet. İlginç ve dikkat çekici geliyor değil mi? Sualtı Hokeyi oyuncuları aynı bir yunus gibi yüzüyorlar. Size de sualtı hokeyini tanıtmak ve öğretmek için can atıyorlar. Bu çok garip görünen spor aslında süper starların sporu. Neden mi? Sonuçta sualtı hokeyinde, sualtında hem nefes tutup, hemde muhteşem hareketler yapıyorlar. Sualtı Hokeyinde kullandıkları malzemeler ise palet, maske, şnorkel bunlarla tam bir yunus gibi gözüküyorlar.

            Su üstünde yapılan su topunun aksine sualtı hokeyi havuz tabanında oynanıyor.

            Her iki takımda 6 as oyuncu 4 yedek oyuncu bulunuyor. Buz hokeyine benzer bir disk ile birde küçük sopaları var. Bu sopalar ile diski kaleye sokmaya çalışıyorlar. Veeeee GOOOOOLLLL aynı futbol gibi heyecan verici.

           Toplam 30 dk süren bir oyun. 15 er dakikalık 2 devreden oluşuyor. 3 tane hakem bulunuyor. Dünyanın bir çok ülkesinde çok popüler bir spordur. ABD de neredeyse her okulun bir sualtı hokeyi takımı bulunmaktadır.

           Sualtı Hokey Milli Takımımız 2008 yılında Avrupa Şampiyonu olmuştur. 2013 yılında Macaristan da yapılan Dünya Şampiyonası nda Dünya 4. sü olmuştur.

           Haydi sende bu garip oyunu bir dene? Çok eğleneceksin. Ayrıca kim bilir belki takımının yıldız oyuncusu sen olacaksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder